Сияния над Хавана
Заповядайте на 27 юли от 18.00 ч. на най-горещото събитие на лятото „Сияния над Хавана“. Вечерта ще е изпълнена с магията на омайващи фотографии от Куба от Снежина Гълъбова, която ще можете да разгледате до 3 август и горещината на музикалния стил чанготрап с концерт на създателя му Ландо Лавара.

Вход свободен!
***
Ландо Лавара (познат като Черния Лъв) е кубински рапър, продуцент, певец, композитор и създател на музикалния жанр чанготрап, който е симбиоза на американския урбански стил трап и афро-кубинска фолклорна музика (румба, конга, бембе). Чрез „Сияния над Хавана“, тази фантастична музикална ферия ще ни пренесе в колоритния свят на ритмите и танците на Куба. Апогеят на емоциите ще настъпи с песни от последния му албум „Лоши Намерения“.
Снежина Гълъбова е Доктор по етномузикология, създала първото проучване на кубинската музикална сцена в Хавана и Лондон за годините 2010 – 2022, тя посещава Куба от 2015 г. и живее в кубинската столица от 2020. Автор, който използва различни форми на изкуството, за да споделя истории, Снежина публикува стихосбирката „Шепоти на Времето“ и културния блог „Куба на Път“. Този път авторката ни развежда из Хавана чрез своя обектив, запечатал изгревите, залезите и миговете на магията на Карибите, до които ще се докоснете на изложбата „Сияния над Хавана“.