Услуги

Екстериорът (дворът) и част от интериора (салонът на І-я етаж) на РЕМ – Пловдив могат да бъдат наети за провеждане на културни мероприятия, делови срещи, конферентни дейности, кино и фото заснемания, сватбени ритуали. 

Събитията се провеждат след предварителна заявка и одобрение от ръководството на музея, чрез запитване по телефон или имейл и чрез подаване на Заявление по образец.

Ценоразпис:

Входен билет за туристи – 8.00 лв.
Индивидуално посещение на ученици и студенти – 3.00 лв.
За организирани ученически и студентски групи с уч. цел/на човек – 2.00 лв.
Фамилен билет за семейство с деца от 7 до 16 г. – 14.00 лв.
Беседа на български език – 15.00лв.
Беседа на английски език – 30.00 лв.
Тематични лекции, видеопрожекции – 50.00 лв.

Безплатен вход за:
– деца до 7 години;
– гидове и придружители на организирани групи от над 10 души;
– членове на ИКОМ, ИКОМОС, професионални организации и асоциации, и журналисти – срещу съответната легитимация;
– дарители и членове на Клуба на приятелите на музея;
– официални делегации и гости на Община Пловдив.

Магазин

В магазина на РЕМ – Пловдив ще откриете разнообразие от ръчно изработени реплики на старинни накити, керамични съдове, сувенири с традиционни български шевици, магнити, картички с красиви изображения на музея и част от експонатите в него, естествени минерали и изделия от тях, които може да отнесете като подарък или спомен от посещението си при нас. 

Ценна част от стоките, които се предлагат в магазина, са и изданията на Регионален етнографски музей Пловдив – годишници, справочници и албуми с разнообразни етнографски теми, каталози, представящи дългогодишната история на къщата, създаването на музея като част от нея, красиви илюстрации на експонатите, както и богат снимков материал с исторически фотографии, свързани с къща Куюмджиоглу и стария Пловдив.