Регионален етнографски музей – Пловдив е удостоен с престижна награда за образователна инициатива

Регионален етнографски музей – Пловдив спечели награда “Наследство” на Сдружение “Български музеи” за 2023 година. Музеят бе удостоен с тази престижна награда в категорията “Образователна инициатива” за своя проект “Приключения с Аргир” – детска образователна книжка.

Книжката “Приключения с Аргир” внушава любопитство и усещане за вълшебство сред младите читатели, като им предлага уникално пътешествие из богатото наследство на българската култура. Нейната образна и интуитивна природа привлича вниманието на децата, като им предоставя множество знания, свързани с традиционната и градската култура на България.

Особеното внимание към детайлите, живописните илюстрации и увлекателната разказваща среда в книжката правят обучението не само информативно, но и забавно за младите читатели. “Приключения с Аргир” се радва на широк интерес от страна на подрастващите и се превръща в неизменна част от образователния процес в много учебни заведения.

Проектът “Приключения с Аргир” бе реализиран благодарение на финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти”.

Наградата “Наследство” е признание за ангажимента на Регионалния етнографски музей към развитието на образователната сфера и запазването на културното наследство на България. Благодарим от сърце!