„Влиянието на митичните същества върху българския род“ на 17.03.2023 г.
Аида Марковска е холистичен и родов терапевт и преподавател, мотивационен оратор, евдемонолог /изследовател на щастието/, човек с богат и съществен опит в холистичния подход към здравето на човека във всички негови аспекти.

На 17 март от 18.00 ч. тя ще изнесе лекция на тема „Влиянието на митичните същества върху българския род“ в Регионален етнографски музей – Пловдив.
Дали твоят мъж е змей? Такъв един горд, избухлив и непримирим… Чудиш се понякога, нали? Дали милата ти жена не е дивна самодива – независима, упорита, кариерно ориентирана, но една чорба не може да направи… ех, мама те предупреждаваше, ама с тази чудна хубост те омая.
А дали тези малките, твоите деца, не са някакви странни таласъмчета – уж ти ги създаде, пък те нито те слушат, нито ги разбираш… че и много знаят!
Кой и къде е в родовата система, имаме ли вметки от други сили, как с магия или просто с една метла е възможно да променим всичко в дома – това ще разкаже родовият терапевт Аида Марковска. Тя ще ви вдъхнови да почувствате силата на родовите обреди, обичаи и „странностите“ в рода през погледа на родовата история и как тези магични действия, думи и докосвания могат да въведат ред и да направят живота хармоничен.

Вход свободен.

Лекцията е част от събитията към изложбата „Нишки сплитам и оплитам, радост и тъга преплитам“ (Магия и магичност в българската народна култура).
Проектът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019