Приключения за деца в Етнографския музей
Куюмджиевата къща стана център на приключения, след като заможният ѝ собственик – Аргир Куюмджиоглу оживя върху страниците на новата детска образователна книжка на Регионален етнографския музей – Пловдив.
Първите приключенци бяха ученици от СУ „Христо Г. Данов“ – Пловдив – едно от училищата, подкрепили проекта за създаване на книжката „Приключения с Аргир“. А в самия ден на представянето ѝ, гости на Аргир бяха деца от ОУ „Яне Сандански“ . Емоциите в тези първи срещи с новите музейни персонажи бяха за всички – откривателският дух на децата ги поведе из залите, за да се справят с различните предизвикателства, а най-голямото удовлетворение от работата на нашия екип са искрящите детски очи, пълни с любопитство и щастие! Много въпроси, много нови знания, много смях – отлични предпоставки за едно добро начало!
.
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“.