Акварели от свети места от света и у нас
През месец юни 1996 г. пловдивският художник Георги Терзиев прави първата си самостоятелна изложба, която е представена в Регионален етнографски музей – Пловдив. Оттогава са минали повече от 20 години, през които авторът не спира да твори и да радва духовете на пловдивската публика с великолепни акварели. Георги Терзиев рисува с характерен стил и прецизна акварелна техника.

Най-новата изложба на художника е вдъхновена от пътешествията му по света. Този път Георги Терзиев ни представя своите „Акварели от свети места от света и у нас“. Всяко свято място има своята специфика, история и е част от духовния бит на хората. Въпреки своите различия като вероизповедания, всички те носят едно послание – единството на Всемогъщия. Чрез живота в своето си многообразие, всъщност, всичко е ЕДНО – различията са на повърхността. Посланието на художника е именно чрез различните нюанси, като църкви, джамии, храмове и пр., да се схване и възприеме Великото Единство!

Откриването на изложбата ще бъде на 2 май 2023 г. от 18:00 ч. в големия салон на първия етаж на Регионален етнографски музей – Пловдив. Изложбата ще продължи до 16 май 2023 г.

Заповядайте!