Приключения с Аргир
На 1 юни – Ден на детето от 18.00 ч. Регионален етнографски музей – Пловдив ще представи новата си детска образователна книжка „Приключения с Аргир“. Благодарение на усърдието на екипа на РЕМ – Пловдив, илюстраторът Димитър Петров, студио „Тотем МС“ ЕООД и партньорството с ученици от 10 „а“ клас на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив, специалност „Компютърна анимация“ с ръководител Роберт Попов и школа „Занимателна математика“ – Пловдив този проект се превърна в приключение за всички.
Книжката е насочена към възрастова група 1-5 клас. В нея е заложена идеята за мултидисциплинарност, включвайки елементи от Български език чрез „четене с разбиране“ с последващи въпроси; Математика – представена атрактивно с няколко забавни задачи; елементи от природни науки – запознаване с багрене от природата и лечебните практики в миналото.
Тематиката е свързана както с традиционната българска култура, така и с градската, детето ще може да ги съпостави и да направи паралел между тях. Главен герой и разказвач е самият собственик на къщата – Аргир Куюмджиоглу. В края на приключението той подарява ключ за нашия общ дом – Етнографския музей в Пловдив с възможност за едно безплатно посещение на дете.
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“.
През целия ден на 1 юни входът за деца до 14 години ще бъде безплатен. При закупуване на книжката „Приключения с Аргир“ с всяко дете ще може да влезе безплатно и един придружител. Нашият екип ще помогне при справянето със задачите.
На представянето в 18.00 ч. сме подготвили изненада и подарък за всяко дете!

Очакваме ви, за да се впуснем заедно с Аргир в приключението на Етнографския музей в Пловдив.