МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ

По случай Международния ден на музеите, Регионален етнографски музей – Пловдив ще работи с вход свободен на 18 май (събота) от 9.00 ч. до 23.00 ч.

При нас ще видите:

-“Времето на алафрангата” – изложба на РЕМ – Пловдив. Тя ще ви върне назад във времето на 19 век, когато стилът “А ла франга” става популярен и отразява влиянието на европейската култура върху нашия град. Ще имате възможност да видите отблизо вътрешната украса и мебелировка на къщите от Стария град, който носи очарователна атмосфера от тази епоха. Освен това ще можете да се насладите на различни предмети от фонда на Регионален етнографски музей – Пловдив, които показват как животът се е променил по онова време.

-“Акварели от свети места от света и у нас” – изложба на художника Георги Терзиев Експозицията ще ви пренесе във вълнуващия свят на Южна Африка и Зимбабве. Зрителите ще бъдат пленени от спиращата дъха красота на емблематични забележителности като водопада Виктория – едно от седемте природни чудеса на света, драматичния пейзаж на нос Добра надежда, космополитния град Кейптаун, както и богатството на африканския животински свят.

– Нашата постоянна експозиция, която ще ви пренесе в периода на Българското Възраждане.

Очакваме ви!