Автентични български носии
В изложбата ще може да видите уникални експонати и старинни забраждания отпаднали преди повече от 100 години, както и автентичната носия на голямата родопска певица Бойка Присадова, която за първи път ще бъде показана на пловдивската публика.

Лилия и Даниела се срещат при основаването на Трио “Калина”, което добива популярност във фолклорните среди както с музикални изяви, така и с последвалата си колекционерска дейност.
Антон Гудов е роден в гр. Казанлък, но корените на неговите родители са изцяло родопски и е закърмен с тази музика, диалект и култура. Поради това неговата мисия е издирването и популяризирането на нечувани песни от Родопите.
Преди повече от 8 години Лилия, Даниела и Антон запалват страстта си към българското народно облекло. Те посвещават своите усилия в проучването, издирването, реставрирането и съхраняването на автентични носии от всички краища на България.
Откриване на 29 юни от 18:00ч в Регионален етнографски музей – Пловдив. Експозицията може да бъде видяна до края на месец септември.